måndag 28 oktober 2013

Soffgrupp

Igår gjorde jag denna soffgruppen. Hade länge gått funderat på att pröva göra stommen i frigolit. Är ju lättare att skära i frigolit än trä när man vill ha lite form på grejerna. Denna gruppen blev i alla fall resultatet.


Tyvärr hade jag inte nog träpärlor i samma färg till ben. Så får måla dem så dem blir likadana.

Diskunderlägg och lite kartong limmat ihop blir ryggstöden. Mätte och ritade på kartongen hur jag ville ha det. Limmade dit diskunderlägg och klippte runt. Använde Tacky Glue. Kartongen vill ju vika sig när man smörar på limmet, men jag lade en burk ovanpå tills limmet torkat.
Här har jag även limmat diskunderlägg på frigolit-bitarna och sen limmade jag på tyget till sitsarna. Även här använde jag Tacky Glue.

Till ryggstöden klippte jag två bitar av tyget något större än ryggstödet. Dessa klippte jag dessutom fyrkantiga. La tyg och ryggstöd som bilden visar. Till detta använde jag limpistol. Drog en sträng med lim i nederkant av ryggstödet på ena tygbiten. Tryckte dit den andra biten. Sen fortsatte jag runt hela ryggstödet med limpistolen. När limmet torkat klippte jag runt kanten ca. 1mm utanför kanten till ryggstödet. Sen vikte jag ryggstödet runt sitsarna och limmade dit dem med limpistolen. I varje sida på sitsen tryckte jag ner tyget mot kanten så det fastnade i limmet från kanten av sitsen. Sen klippte jag en bit kartong som jag limmade under sitsen. Trä-pärlor till ben. Och till sist limmade jag svart spets runt alla delarna.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar